top of page
2V2A6459_Moment(2).jpg

Het gezicht achter klockargården 

Onze boerderij  'Klockargården'

Wij; ons gezin van 5 Chantal (35),Raymond (37), Luna (9), Roman (7) en Elijah (5) zijn in januari 2021 vanuit Nederland geëmigreerd naar onze prachtig gelegen boerderij 'Klockargården' met 13 hectare (bos)grond in het noorden van Zweden in het knusse dorpje Ramsele (Provincie Vasternorrland.) Onze wens was om dichter bij én met de natuur te leven, échte winters, het noorderlicht te kunnen bewonderen vanuit de tuin, rust en ruimte en de mogelijkheid om voor een deel zelfvoorzienend te worden op het gebied van voeding. Onze wens is nu ons leven en het voelt hier heerlijk, we voelen ons allemaal heel erg thuis! Wij hebben een cozy vakantieverblijf op ons erf en een vakantiehuis aan de andere kant van Ramsele die we verhuren, op deze manier kunnen wij ons leven hier op de boerderij en de prachtige natuur delen met onze gasten! De wildernis begint al in de achtertuin! Wij nemen onze gasten graag mee in de wildernis tijdens onze persoonlijke guided tours Op ons terrein van 13,8 hectare waarvan 6 hectare weiland en 8 hectare bos staat ons eigen woonhuis en een tweede huis wat wij hebben gerenoveerd tot vakantieverblijf. Het vakantieverblijf heeft een écht cottage gevoel door de originele houten boomstambouw en het interieur is gemaakt met gerecycelde materialen van de boerderij, loppis en geweien gevonden in het bos.  Verder vind je op onze boerderij een stal voor onze kippen en konijnen, een grote moestuin waar wij onze eigen groenten verbouwen volgens de NO DIG methode, een schuur voor ons zelf gekloofde haardhout, een aardkelder die is omgetoverd tot sauna, en een vuurplaats voor gezellige grillavonden. ​In de zomer hooien wij ons eigen grasland met een oude traktor uit 1957 waarmee we onze konijnen het hele jaar door kunnen voeden. Het zorgen voor onze dieren geeft ons het echte back to basic gevoel  De kippen verwerken de compost en geven ons eieren De konijnen geven ons puur goud voor de moestuin, vlees, vachtjes en angorawol die we zelf tot garens spinnen op een spinnenwiel. De katten en de honden vergezellen ons met alle klusjes en verjagen de muizen. ​Onze gasten kunnen verse eieren of groenten kopen indien wij de producten op voorraad hebben!

Een fijn verblijf bieden met een hoog cozy cabin gehalte, zonder massatoerisme.

Onze gasten op een persoonlijke & unieke manier het friluftsliv, de wildernis, rust en ruimte hier te laten ervaren met de mensen die dicht bij hun staan.

 

Met onze persoonlijke en kleinschalige guided tours kunnen wij onze gasten juist nog dat extra stukje meegeven aan de beleving van het ontdekken en ervaren van de eindeloze natuur hier.


Wat is friluftsliv?

Friluftsliv is niet alleen maar een woord: het is een filosofie.

 

Het is bewust tijd doorbrengen in de natuur, zonder daarbij de natuur te verstoren of vernielen,  ongeacht leeftijd, conditie, jaargetijden of weersvoorspelling.

Het is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Friluftsliv - activiteiten zijn heel divers van langlaufen, sleeënskiën, wandelen, kanoën tot aan rustig bessenplukken, worstje grillen, luieren in een hangmat of gewoon zitten en de omgeving in je opnemen.

Het concept van puur recreatief tijd doorbrengen in de natuur maakt al eeuwenlang deel uit van de Scandinavische cultuur.

Onze missie

WIE ZIJN WIJ?

bottom of page